We zijn vandaag begonnen met bier brouwen. In de Middeleeuwen werd er ook al bier gemaakt en gedronken.
In een grote emmer moesten we een stinkende pot siroop doen (hop enzo of zoiets). Hier moest water bij en dan moest het voorgisten. PROBLEEM: het brouwsel moest eigenlijk afkoelen tot 25 graden, maar met deze tropische temperaturen lukte dat natuurlijk niet. In de namiddag hebben we nog gist en suiker moeten toevoegen en goed moeten roeren.
Sofie en Annick hebben hun hoofd gebroken over hoe het waterslot werkt, hoe het kwam dat het kraantje lekt, hoe het pakket in elkaar moest gezet worden,...
En nu staat de grote emmer bier te broebelen in de kleine keuken.
Het was heel leerrijk,... en we zijn benieuwd hoe het verder gaat aflopen.
Vrijdag is de volgende bier-stap.
Voor de rest was er vandaag weer blog, computer en potjes.
En er wordt de laatste weken weer fanatiek gefietst in onze eigen tour de France.
En wij dachten dat Joke het echte keukenprinsesje was,... Ela dingt nu ook naar deze titel. Zijn er nog kandidaten? Jullie mogen altijd reageren om jullie stem uit te brengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten