dinsdag 13 januari 2015

We brengen rozen naar Sandra..

Op zaterdag 3 januari is Sandra van ons heengegaan. Ze was een sterke vrouw en het zonnetje in het dagcentrum. We gaan haar heel hard missen. Speciaal voor haar schreven we het volgende:

Sandra,
Onze herinneringen zijn talrijk.
Plagen en geplaagd worden
Uitspraken zoals; gij zijt zot gij, gij plaagstok, och gij weet niet wat gij zegt zeveraar, klinken ons nog zo in de oren.
De mannen van Elkon werden vaak al plagerig met ‘mijnheer’ aangesproken.
Een onafscheidelijk duo vormde je met Jan: en maar grappen makken.
Sporten deed je ook heel graag: paardrijden, zwemmen, fietsen met de tandem of in de kine, deelnemen aan het sportkamp in Neerpelt, zelfs tot over je grens, want pijn kende je nauwelijks.
Ook van wildere activiteiten was je niet vies: de dead ride, kermis attracties die overkop gaan of wild rond draaien.  Je kon daar zo enthousiast over vertellen.
Je had ook je creatieve inbreng in ateliers: een toneeltje in elkaar klutsen, kaartjes maken met Claire, het kleuren van sprookjes zoals Assepoester en de Gelaarsde Kat.
Je muziekkeuze was heel gevarieerd, maar je had toch wel een andere smaak van muziek.  Van kleinkunst tot klassiek. Je kende ook heel wat kinderliedjes uit je jeugd, die je graag voor ons zong.
Rijmen kon je ook als geen ander: Katrien – appelsien, Jan – mijne man
Juwelen dragen was echt je ding.  Fier was je als je hierover complimentjes kreeg.  Je voelde ook regelmatig of je niets kwijt was.  Want je oorbellen zochten toch vaak een eigen weg.  Dan moest er heel dringend een zoekactie op touw worden gezet.
Je wilde altijd alles zelf doen; je vroeg niet gauw om hulp.  Maar als men je aansprak, vertelde je wel ronduit over thuis, de kinderjaren, de school in Brussel, mama en papa, zus en broers, de kat …  Of vroeg je naar ons gezinsleven.
Je was ook een grote dierenliefhebber; poezen, honden, paarden; schrik had je niet.
Dansen, muziek, familie kijken, kroketten met videe eten, een terrasje doen, mooie kleren dragen, … waren toppers voor jou.
Zinnetjes typen in braille en lezen daar was je graag mee bezig.

Sandra,
Zoals jij met zoveel plezier over het verleden kon vertellen, zo enthousiast willen wij herinneringen over jou ophalen.

We gaan je missen Sandra!

Veel sterkte aan haar familie en naaste omgeving!


Geen opmerkingen: