maandag 28 maart 2011

vorige week





Vorige week hadden wij een opendeurdag , waar we veel plezier hadden en eens goed konden lachen en waar we in de borrelbar wat borreltjes konden drinken

ook verwelkomen wij deze week onze nieuwe stagaires Lesley , Tatjana en Sacha die samen met ons veel plezier gaan maken in de komende weken. ( en ook heel veel werken )maandag en dinsdag hadden we ook twee vrijwilligers van mariaburcht dus hadden we extra veel hulp.

spijtig genoeg namen we deze week ook afscheid van Rebecca die werk gevonden heeft in terheide , maar hopen allemaal dat ze ons nog eens komt bezoeken

jaime heeft deze week een verslag gemaakt over zijn favoriete sport boccia!

Boccia

Boccia wordt gespeeld door atleten met een motorische handicap. Het is een balspel zoals petanque. En een paralympische sport. Er zijn vlaamse en belgische kampioenschappen.

Hier lees je de regels over de boccia:

1. De ideale ruimte om boccia te spelen is een harde, egale vloer. Een officieel bocciaveld is 12,5 x 6 meter.
2. Het spel wordt gespeeld met 13 ballen ( 1 witte, 6 rode en 6 blauwe.)
3. Voordat men boccia gaat spelen, moet een speler ontdekken wat de beste methode is om de bal te werpen; met de hand (boven- of onderhands), met de voet of met een hulpstuk (een goot).



Hier lees je over de puntentelling van Boccia volgens Wikipedia.org
Eerst gooit iemand van het ene team de witte bal. Vervolgens probeert hij met zijn eigen bal zo dicht mogelijk bij die witte bal te komen. Het ene team heeft de blauwe ballen, het andere team de rode. Dan gooit iemand van het andere team en probeert zijn bal dichterbij te gooien. Het team gooit net zo lang tot het dichterbij ligt, of tot al zijn ballen op zijn. Dan is het andere team weer aan de beurt. Voor elke eigen bal die korter bij de witte bal ligt dan de kortste bal van de tegenstander krijg je een punt. Wie aan het eind van de wedstrijd het hoogst aantal punten heeft, wint.

Zo hopelijk weten jullie nu meer over boccia. Als jullie daar nog over iets willen weten, ga dan naar de website van vlg, vlaamse liga gehandicaptensport http://www.vlg.be/vlg/index.asp.

1 opmerking:

Rebecca zei

Ik kom zeker nog eens langs, kan Elkon toch niet missen dus :p