dinsdag 3 juli 2012

Vakantiewerking "Olympische spelen"

Gisteren is de vakantiewerking officeel gestart. Het thema van dit jaar "De olympische spelen". Waarom we dit als thema kozen zal voor de meeste wel duidelijk zijn. Bij navraag hier in het centrum blijkt toch nog niet iedereen dit te weten.Vandaar dat ik toch nog maar even vermeld dat dit jaar de echte olympische spelen worden gehouden in Londen.
We hebben gisteren eerst een officiele opening gehouden. We hebben zelfs een olympisch vuur maar vanwege het brandgevaar laten we dit niet de ganse dag branden.
Philip heeft ons verteld over het ontstaan van deze spelen.

Er was ook een heel hoofdstuk gewijd aan de griekse Goden. Dit deel was best wel moeilijk, want de Griekenen de Romeinen  hadden zoveel Goden . En deze waren dan ook nog allemaal eens of meerdere keren getrouwd waardoor het erg moeilijk was om te weten over welke God er werd gepraat.
Maar met behulp van Ineke en haar knutseltalent werd alles ons een stuk duidelijker.


In de namiddag heeft  ieder van ons een eigen vlag gemaakt. Wij vertegenwoordigen dan misschien wel geen land, maar onszelf en dat is even belangrijk. 

Vermits dat we echt sportievelingen zijn we ook in ene keer begonnen met de Ronde van Frankrijk.
Voorlopig ligt Jaimee op kop gevolgd door een gedeelde tweede plaats die wordt ingenomen door Edwin en Alex.


Doordat Tine ouderschapsverlof heeft genomen word zij vervangen door Katrien. We kennen Katrien al want zij deed dit jaar stage bij ons. We heten haar van harte welkom en hopen dat het haar als officieel personeelslid zal meevallen.De eerste werkdag heeft ze al op de autokeuring mogen doorbrengen. 

                                                                       



Geen opmerkingen: