donderdag 21 april 2011

Verslag Racing Genk - Club Brugge

Play-off 1 de kampioenschap

Racing Genk heeft woensdag 20 april met 3-1 gewonnen tegen Club Brugge. Ze kwamen eerst op achterstand en Akpala had voor Club Brugge gescoord, maar acht minuten later hebben ze gereageerd, toen had Ogunjimi met een strakke voorzet van Anele de 1-1 gemaakt. In de tweede helft stond alleen Racing Genk op het voetbal veld, de Club Brugge spelers bleven te lang onder hun niveau.
Genk bleef aandringen, maar Barda verkwanselde twee uitstekende kansen. Bij de eerst gooide Coosemans zich in de baan van de bal, bij de tweede ging een opwippertje voorlangs. Maar het was slechts uitstel. Simaeys was aan de 16 meter aan de schouder van Barda gaan hangen.
Vanaf de penaltystip lukte het de Israëliër wel. De laatste tien minuten kon Club nog een vuist maken, de Genk-keeper Courtois liet zich niet meer verschalken. Het werd nog 3-1, invaller Vossen ramde de bal met zijn eerste baltoets heerlijk binnen.
Door deze goal heeft Vossen al achttien goals gemaakt in de competitie en daarmee is hij nu alleen topschutter met één doelpunt meer dan Club Brugge aanvaller Perisic. En nu staat Racing Genk terug aan de kop van het klassement.